Οι χρωστικές και οι πρόσθετες ουσίες στα τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα υπερκινητικότητας στα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2007 στην ηλεκτρονική έκδοση της ιατρικής επιθεώρησης The Lancet. Συνήθως χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά ή για να βελτιώσουν τη γεύση, την εμφάνιση ή για να μεταβάλουν το χρώμα των τροφίμων. Ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον έδειξαν την ύπαρξη αρνητικών αποτελεσμάτων των πρόσθετων στα τρόφιμα στη συμπεριφορά παιδιών 3 ετών και 8 και 9 ετών. Τα παιδιά πάσχουν από υπερκινητικότητα και αδυναμία συγκέντρωσης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 153 παιδιά 3 ετών και 144 παιδιά 8 και 9 ετών. Τα κοκτέιλ των πρόσθετων ουσιών περιείχαν το συντηρητικό Ε211 και τις χρωστικές Ε110, Ε122, Ε102, Ε124 , Ε104, Ε129. Ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από υπερκινητικότητα έχει τριπλασιασθεί τα τελευταία 25 χρόνια στις ΗΠΑ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου