Kavala Blogs

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

NASA ΚΑΙ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάλλαξη του ιού της γρίπης στο Διάστημα εφόσον φυσικά διαφύγει, απασχολεί έντονα τους ειδικούς, διότι οι συνέπειες μιας μετάλαξη αυτού του τύπου θα είναι πρωτόγνωρες για τα σημερινά δεδομένα της ανθρωπότητας. Όπως εξηγούν κανείς δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει πως να αντιμετωπίσει έναν ιό ή ένα βακτήριο που θα έρθει μεταλλαγμένο από το Διάστημα και θα κυκλοφορεί στη γη.

Ωστόσο ο κίνδυνος να ασθενήσει κάποιος στο Διάστημα είναι υπαρκτός και κανένα μέτρο από όσα λαμβάνονται στη Γη πριν από την πτήση δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Ο Τζων Κλάρκ πρωην ιατρικός επιθεωρητής της NASA έχει γίνει μάρτυρας πολλών περίεργων περιστατικών στο διάστημα, όπως την περίπτωση του διαστημικού σταθμού Μιρ της Σοβιετικής Ένωσης. Σε μία αποστολή του διέρρευσε αντιψυκτικό στην καμπίνα των αστροναυτών με τη μορφή φυσαλίδων. Ένας κοσμοναύτης ήρθε σε επαφή με μια φυσαλίδα αντιψυκτικού και εμφάνισε μια περίεργη μορφή δερματίτιδας, όμως του χορηγήθηκαν άμεσα στεροειδή και έγινε καλά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στις συνθήκες του Διαστήματος και για το λόγο αυτό έχει σχεδόν μηδενική αντοχή απέναντι σε ιούς και ασθένειες.

source: investor's world

Δεν υπάρχουν σχόλια: